Terug naar Don Esteban Homepage Bericht schrijven
Bericht 1 t/m 13 van 53
Naam Martine
Datum 31-12-2003 14:21:31

Hoi Don,

Geweldig dat je niet meer rookt en ook geweldig dat je op deze manier hier kennis aan geeft en mensen in je ervaringen laat meedelen.
Mijn complimenten ook voor de website weer

Hartelijke groeten,
Martine

Reactie van Don Esteban

Hoi Martine,

Het 'kennis geven aan' laat het mes van twee kanten snijden Het gaat nog altijd goed. Wel dikke 4 kilo aangekomen..pffff. Hopelijk rennen we die er in de lente weer vanaf.
Don

Naam Rol
Datum 28-12-2003 21:51:58

Beste Don,

Beter verrassen dan ver"assen", ik zie dat ook anderen o.a. Kees hebben gereageerd, ik denk dan aan vroeger dat bij het lezen c.q. schrijven op een bericht van Kees, wij eerst een sigaret opstaken. Reeds 101 dagen ben je nu vrij, ondanks dat je gezondheid dit voorschrijft, mag je trots zijn dat je gestopt bent.... gestopt zijn is een uitspraak, maar wanneer is iemand nu echt gestopt, inplaats van pauzeren?
Sterkte,
Rolf

Reactie van Don Esteban

Rolf,
Beter verassen dan ver"assen"!! Die onthouden we Nou, wat de gezondheid betreft, ik zuig inmiddels al een dag of 20 2 doses Seretide per dag naarbinnen en ik voel me alsof ik nooit astma heb gehad. Echt waar. Ik heb lucht als een paard; alleen de koude buitenlucht is niks voor me. Dus het sporten staat momenteel op een wel zeer laag pitje. Maar dat halen we wel weer in in het kortebroekenland.
"Gestopt zijn" is inderdaad slechts een uitspraak en vooral de laatste twee weken had ik best wel weer diverse moeilijkere momenten. Kennissen hebben me het boek van Allen Carr in de vingers gedrukt. Het boek telt 152 relevante pagina's en ik ben inmiddels op pagina 64 aangeland. Rolf, iemand met enig gevoel voor logica en een beetje intelligentie is na het lezen van 40 paginas reeds grotendeels van het roken af. Mocht jij nog aan 'pauseren' denken, lees dan vooral dit boek.
Don

Naam Kees van Iwaarden
Datum 26-12-2003 19:31:32

Hoi Don,

Toeval bestaat niet. Jung noemde het 'synchroniciteit'. Maar toch frappant.

Aan wilskracht ontbreekt het jou en mij heus niet. Ik gebruikte die vroeger om door sneeuwstormen naar dat ene nog geopende benzinepompstation 10 km verderop te fietsen om een pakje zware shag te scoren. Een ware prestatie, nietwaar?

Ik vind Carr wel humoristisch. Bezie de mens en zijn onhebbelijkheden. Ik heb later nog weleens nagedacht over de vraag of ik mezelf als een roker beschouwde. Tja, als je rookt natuurlijk wel maar niet als je dat niet doet, zeg ik nu. Zo simpel is het eigenlijk.

Neem lekker je tijd om dat boek te lezen. Het is best leuk, zeker als je al gestopt bent.

Groeten, Kees

Naam H. Hopje
Datum 23-12-2003 22:15:34

Hola Don,

Bedankt voor je reactie. De griep heeft hier toegeslagen, heftige keelpijn. Dus roken vandaag om laag pitje!
Mochten de sigaretten niet op zijn op oudejaarsdag, geef ik ze mee aan mijn zus, die rookt niet......... en ze verstopt ze maar!
Groetjes, Hopje

Naam H. Hopje
Datum 23-12-2003 18:05:17

Hola Don,

De eerste, die ik vertelde dat ik 1 januari ga stoppen, ben jij. Je zei daarop: stop dan nu.
Moet nog ff mijn laatste pakjes wegwerken .
Weet dan dat ik rond half februari het moeilijker zal hebben dan rond 3 januari. Vandaar een sigaret en peukloos huis........
lol!
En mocht ik er chagrijnig van worden dan ben ik niet online te vinden ;- .

Vind het megagoed hoe Mari en jij gestopt zijn!

Groetjes Hopje

Reactie van Don Esteban

Hopperdepop,

Megagoed dat Mari en ik gestopt zijn? Mari had een hartinfarct en ik astma-aanvallen die op longemfyseem leken. En nog weet ik vanwege de belachelijke trage gezondheidszorg in Nederland niet precies wat ik heb. Maar stoppen met roken was gezien de situatie natuurlijk een vereiste om de weg terug te vinden naar een gezondere toekomst. Ja, ik hou vol... denk ik... maar ik heb nog iedere dag mijn moeilijke momenten.

Wat zeg je? Pakjes wegwerken? De verkoop van mijn 2 laatste sloffen Camel ging niet door. Ze liggen nog altijd naast me in de kast. Ik kan er dus z weer een opsteken. Maar ik raak ze uiteraard niet aan.
Sterkte met de stoppoging. Als je gek wordt, neem een kalmeringsmiddel, spring in de pen en schreeuw je hart uit op dit forum.
Don

Naam willem
Datum 16-12-2003 17:04:49

Hm... 17.05 uur. Ik steek er net eentje op.
Aan mij heb je niet erg veel dus.
Nee, als ik al schreef: het lijkt verdorie wel of een straalbezopen alcoholist tegen een andere maar nuchtere drinkebroer zegt dat die de fles moet laten staan.
Hypokrieterdekrieter kan het niet.
Oh ja en iedereen leest natuurlijk mee hoe slecht ik wel ben.
Stoppen. Stoppen is gewoon hardstikke moeilijk. De gedachte alleen al. Nooit meer de rituele handelingen. Ook de favoriete asbak met de vut de kast in jagen.
En waarom hoor ik dan toch dat ene stemmetje in mijn hoofd. Dat spreekt. Dat fluistert hoe goed jij bezig bent.
Ja, dat is het. Jij bent echt goed op gang kerel!
En zet die foto maar gauw ergens op deze site want behalve om te gillen is het overduidelijk dat rokers die niet stoppen zo allemafst zijn dat ze alles pikken om toch maar die nicotine binnen te werken.
Sterkte makker! (willem)

Reactie van Don Esteban

Wullum,
Wat die rituelen betreft, heb ik misschien geluk gehad. 23 Jaar een bedrijf runnende stak die cigaret f in mijn mond of lag ie op te roken in een asbak maar echt tussen de vingers zat hij altijd maar zeer kort. Ik heb ook nooit last van bruine vingers gehad.
Even cigaret opsteken en ja hoor.. de winkeldeurbel rinkelt weer en ik moet klanten gaan helpen. De cigaret ligt dus te smeulen in de asbak. Het ding tussen mijn vingers mis ik dan ook totaal niet.

Jij hypokriet schrijf je? Hmm..ik ben t kort nietroker om dat te kunnen bevestigen. Stoppen is gewoonweg ook hardstikke moeilijk. Ik lees dat slechts 3 van de 100 stoppers succesvol zijn als ze geen hulpmiddelen gebruiken. Maar ben ik gestopt zonder hulpmiddelen? Officieel wel maar geen effectiever "hulpmiddel" dan snakken naar adem wegens een zware astma-aanval.
Je rokersplek staat inmiddels op pagina 2 van mijn rokers-relaas. Is het niks voor Nico van Huis en Tuin om er wat wanden in te timmeren? Don

Naam Rolf
Datum 14-12-2003 00:07:15

Beste Don,

Ik begin maar met het geven van mijn complimenten voor het stoppen met roken,wetende dat jij altijd veel rookte, is het stoppen een grote opgave. Mijn complimenten ook voor het stoppen zonder hulpmiddelen, tenslotte moet je het zelf doen.
Ik wens je veel succes!
Groeten,
Rolf

Reactie van Don Esteban

Rolf,
Je verrast me met je bericht.
Mag ik zeggen dat ik zonder hulpmiddelen gestopt ben? Ik denk dat de ernstige problemen met de luchtwegen op zichzelf al "hulpmiddel" genoemd mogen worden.
Ben jij nog altijd rookvrij en zo ja, hoe lang duurde het dan voor je echt kon zeggen: ik heb vandaag geen enkele seconde meer behoefte gehad aan een cigaret? Ik hoor van sommige stoppers dat ze na 4 a 5 jaar nog momenten hebben dat ze naar een peuk verlangen en dat de behoefte nooit 100% weggaat. Maar het schijnt per persoon te verschillen.
Groeten,
Don

Naam ^v^ Vampie ^v^
Datum 13-12-2003 04:35:35

Hoi Don!

Ik vind het ontzettend knap van je dat je het nog steeds volhoudt. Nu je al zover gekomen bent, moet je sterk blijven.

Voor mij hebben die nicotinepleisters goed werk verricht, de eerste drie dagen, maar dat stadium ben je natuurlijk allang gepasseerd.

Je merkt (vroeg of laat) dat de drang verdwijnt om een sigaret te pakken. Je leert de gewoonte onbewust weer af. Zeker, het duurt wel even voor je er bent. Maar je hebt jezelf ook eerst jarenlang iets aangeleerd.

Tandjes op elkaar!

Groetjes, en besos,

^v^ Vampie ^v^

Reactie van Don Esteban

Hoi Vamp,

Wat leuk dat je hierop reageert. Toen jij stopte met roken, had ik zoiets van pffff.. wat knap, dat lukt mij dus nooit!! Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ik heb de hulpmiddelen zoals pleisters etc. maar gelaten. Ik was in mijn hoofd (en in mijn keel...) NU klaar om te stoppen en dan wil je ook snel onafhankelijk zijn zonder dat hulpmiddelen het proces vertragen. Maar ik merk onderhand dat ik waarschijnlijk t lang en t veel heb gerookt om na 3 maanden echt clean te kunnen zijn.
Maarrrr we gaan doorrr en berichten zoals die van jou nu weer helpen daar bij. Por lo tanto muchas gracias y besos.

Naam Hugo Kornelis
Datum 08-12-2003 22:24:20

Hoi Don,

Eigenlijk een overbodig bericht, want ik heb het je al gezegd. Maar aan de andere kant ook niet overbodig, want het kan niet vaak genoeg gezegd worden:

Ik wens je HEEL VEEL sterkte met het ontwennen van de nicotine (hoewel je dat nu wel gehad hebt) en met het wennen aan nieuwe gewoontes (en dat zal inderdaad nog een tijdje duren). Als je toch weer de zin in zo'n stinkstok bekruipt, denk dan maar dat ik als een klein kaboutertje op je schouder zit en heel zachtjes in je oor fluister:

"Don... psstt h Don .... N I E T D O E N !!!!!!!!"

Groetjes, Hugo

Reactie van Don Esteban

Hoi Hugo,
Thanx voor de steun in de rug en beslist gn overbodig bericht. Je kan het n.l. niet vaak genoeg zeggen
OK, volgens de geleerden is het lichaam de nicotine inmiddels ontwend en is de rest iets wat tussen de oren zit. Maar als het nu slechts nog een kwestie is van een gewoonte afleren, waarom komt dan van tijd tot tijd dat rottige knagende gevoel weer opzetten? Ik mis de gewoonte van zo'n ding vasthouden, trekken, blazen en andere rituelen totaal niet. Mijn cigaretten lagen sowieso vaak de helft van de tijd op te branden op de rand van een asbak. De cigaret zou momenteel puur moeten fungeren als kalmeringsmiddel. Vroeger rookte je natuurlijk ook omdat je het lekker vond, maar dat lekkere mag me inmiddels gestolen worden. Daar is de prijs die het lichaam moet betalen me inmiddels te hoog voor. Maar die nerveusiteit die het nietroken veroorzaakt, daar wil ik toch graag zo spoedig mogelijk vanaf.
Don

Naam Mari van Oorschot
Datum 08-12-2003 15:38:37

Hallo Don,

Zoals je weet voel ik met je mee.
Mijn laatste sigaret heb ik gerookt op 2 september 2003, zo'n half uur voordat ik plotseling aan de monitor lag met een (licht) hartinfarct. Ik rookte die peuk zonder te weten dat het mijn laatste zou worden.
Inmiddels zijn we een aantal maanden (en een geslaagde dotterbehandeling) verder. Soms bekruipt me nog wel eens de zin in een sigaret, maar over het algemeen moet ik zeggen dat het me is meegevallen. Misschien dat de rookloze periode in het ziekenhuis daar ook aan heeft bijgedragen.
Als je al zolang niet gerookt hebt dan is de lichamelijke afhankelijkheid wel verdwenen, maar de gewoonte niet. Het zit tussen de oren, en daar zijn we toevallig zelf de baas, toch?Sterkte!

Mari

Reactie van Don Esteban

Hoi Mari,

Tja, een hartinfarct is natuurlijk een wel zr rigoureuze manier om van de cigaret af te blijven. En desondanks zou ik ze de kost niet willen geven die later toch weer gaan roken.
Nee, het valt mij niet mee maar best tegen. Ik had me er meer van voorgesteld na bijna 3 maanden. Ik heb inmiddels gelezen dat het dan ook per persoon zeer verschillend kan uitpakken.
Wat mijn rookvrije periode betreft, hier in huis wordt ieder rooksignaal vermeden. Niet zozeer omdat de drang naar roken bij mij dan weer groter zou worden maar omdat het op mijn longen slaat en ik direct weer begin te hoesten. Ik hoop toch dat dat snel overgaat want ik trek er minder aan om nu plotseling 30% van de mensheid te moeten gaan mijden.
Ik kreeg net een belletje: "heb je die 2,4 slof cigaretten nog voor 10 euro per slof? Zo ja dan zijn ze bij deze verkocht."
Nu zit ik zonder cigaretten. Wat nu?

Naam ellen meesters
Datum 07-12-2003 19:19:23

Hoi Don,
Ik hoop dat je het volhoudt, want je krijgt er heel veel voor terug:betere conditie, betere adem, betere reuk, betere smaak, meer tijd, je houdt meer geld over,kortom allemaal voordelen.
Ikzelf ben 11 jaar geleden gestopt;het kostte ontzettend veel moeite.Ik was de eerste in de huisartsenpraktijk die nicotinepleisters kreeg voorgeschreven, ook at ik me suf aan nicotinekauwgom en nog was het heel zwaar.In die tijd was ik 3 mnd. actief bij Sport Overdag vd AVON en had altijd pijn op de borst met hardlopen. Nadat ik gestopt was met roken, verdween die pijn.Als ik erge zin kreeg in een sigaret, ging ik weer een stukje hardlopen. Zo ben ik er vanaf gekomen.
Ik heb altijd gezegd:"als het mij lukt om te stoppen, moet een ander het ook kunnen".
Dus, Don,volhouden, het zal je lukken. Het heeft echt alleen maar voordelen als je niet meer rookt!!!
Heel veel succes!!!!

Reactie van Don Esteban

Heeh Ellen,
Leuk dat reageert. Stoppen heeft inderdaad een waslijst voordelen maar zolang je nog met de kop tegen de muur gaat, zit je constant in tweestrijd. Hoe gemeen die verslaving is, blijkt nu wel weer als ik dit schrijvend behoorlijk zit te verlangen naar een cigaret. Iets wat gelukkig ook weer wegebt. Maarrr, we houden vol.

Naam Kees Stam
Datum 07-12-2003 17:59:23

Don,
Ik zit midden in mijn eerste poging en die is pas twee weken oud. Zodra ik 80 dagen achter de rug heb, laat ik het weten.
Kees

Naam Don Esteban
Datum 06-12-2003 23:06:27

Laat ik als eerste zelf een bericht plaatsen. Als er een schaap over de dam is dan volgen er meer, luidt het spreekwoord.
Maar we zouden het over roken hebben, nietwaar? Over STOPPEN met roken om precies te zijn. Laat me beginnen met de stelling:
Na 80 dagen gestopt te zijn moet je niet denken al van je verslaving af te zijn!! Iemand die hier een zinnig woord op weet te zeggen?
Don

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende